Turite klausimų? Paskambinkite! +370 685 33491

Microgeophagus ramirezi dar žinomi kaip Apistogramma ramirezi. Natūralioje gamtoje sutinkami Orinoko upės baseine, taip pat Venesuelos bei Kolumbijos upių sistemose. Gyvena pelkėse, negiliuose ežeruose, tvenkiniuose ir upeliuose.

Kaip ir daugumai kitų nykštukinių ciklidų, Microgeophagus ramirezi akvariumas neturėtų būt mažesnis nei 60 litrų. Tai gana lepios žuvys, jautrios vandens parametrų pakitimams, medikamentams ir chemikalams. Svarbu išlaikyti švarų su mažu nitratų kiekiu vandenį, todėl reikalingi pastovūs daliniai 10-15% vandens keitimai. Labai nemėgsta staigių vandens parametrų pakitimų. Jei temperatūra per žema, Microgeophagus ramirezi linkę susirgti manų kruopų liga (Ichthyophthirius multifiliis), skylių galvoje liga. Nors šie cichlidai gali prisitaikyti ir prie kietesnio vandens, tačiau tikrai geriau jaučiasi minkštame rūgščiame vandenyje. Dėl gana sudėtingų sąlygų, Microgeophagus ramirezi – nepatartina žuvis naujokams. Microgeophagus ramirezi laikosi viduriniuose arčiau dugno akvariumo sluoksniuose.

Šie cichlidai – visaėdės žuvys. Valgo tiek augalinės, tiek gyvulinės kilmės maistą. Puikiai tinka artemijos, tiubifeksai, jaučio širdis, uodo trūklio lervos, įvairus sausas maistas ir kita.

Dėl vandens parametrų pasikeitimų, nepažįstamos aplinkos ir naujų kaimynų, į akvariumą įleisti Microgeophagus ramirezi gali būti labai drovūs. Būtina pasirūpinti geru akvariumo apželdinimu ir slėptuvėmis norint juos padrąsinti. Tinka keramikinės dekoracijos. Šie ciklidai ramios ir baikščios žuvys, puikiai sutaria su kaimynais. Vis dėlto nepatartina laikyti su agresyviomis cichlidų rūšimis. Gerais kaimynais gali būti įvairios tetros – kol jų būrelis žvaliai plaukioja, ramirezi žino, kad visur saugu.

Laikymo sąlygos:

  • Akvariumo talpa- nuo 60 L
  • Temperatūra- 26-30°C
  • pH- 6.0-6.5

Atsiliepimai


Be the first to review “Microgeophagus ramirezi gold”

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su svetainės slapukų politika. Daugiau informacijos

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close